Buurtvereniging Het Dijkhuis

Aalsmeerderbrug - Oude Meer

Officiële opening op 17 februari 2023

 

Officiële Opening op vrijdag 17 februari 2023

 

Officiële opening Het Dijkhuis op 17 februari 2023


Wie afgelopen vrijdag 17 februari langs de Ringvaart richting Oude Meer geblazen werd, heeft het vast gezien: vlaggen en ballonnen bij Het Dijkhuis want die dag was de officiële opening. Rond 3 uur stromen de gasten binnen, genodigden, vrijwilligers, sponsors en buurtgenoten. Stichting Leefomgeving Schiphol prijkt op de gebakjes die klaar staan. Als iedereen voorzien is, spreekt de voorzitter Cees Jan Eikelenboom de menigte toe.


Na 4 jaar plannen maken, de juiste aannemers zoeken en bouwen is het eindelijk zover dat we kunnen gaan genieten van een prachtig nieuw gebouw wat van alle gemakken voorzien is. Het oude gebouw had lekkage, was niet geschikt voor invaliden en was nodig aan vervanging toe. Toen de keuze gemaakt moest worden opknappen of nieuwbouwen, was het de Stichting Leefomgeving Schiphol die soelaas bood. Gelukkig hebben zij 95% van de kosten op zich genomen waardoor het mogelijk was om dit mooie buurthuis te bouwen. Om kosten te besparen zijn de bouwwerkzaamheden door het enthousiaste bestuur van de buurtvereniging, onder leiding van Paul van Rheenen en Bert Bouman, zelf begeleid. Het gebouw is casco opgeleverd en de afwerking is geheel in eigen hand uitgevoerd door veel vrijwilligers met ervaring. Velen van hen zijn ook vanmiddag aanwezig.


Paul bedankt alle aannemers speciaal bedankt. Zij hebben zich ingezet het gebouw zo te krijgen zoals het nu is, en zich extra ingespannen om het voor de opening klaar te krijgen. Het enige wat nog gedaan moet worden is het aanleggen van de elektriciteit, want het gebouw is nu nog aangesloten op bouwstroom. Hierdoor is het ook nog niet mogelijk om het te verhuren, wat wel de bedoeling is in de nabije toekomst.


De openingshandeling werd uitgevoerd door Alexander Smal en Richard Bosman van Bosman Bouwvergunningen en Advies door middel van het verwijderen van de vlag van het nieuwe logo. Het onthullen van de plaquette van de SLS bij de voordeur had nog wel wat voeten in de aarde. Want die bleek er niet te hangen. Gelukkig kwamen Swiebertje en zijn maatje Malle Pietje er juist aan om deze af te leveren, waardoor zij deze toch nog konden helpen ophangen.


Met dank aan:
Architect Richard Pannekoek advies
Bosman Bouwvergunningen en Advies
Gelderse houtbouw uit Kootwijkerbroek
Rosenboom Reklame
D. Kroese Vinkeveen voor de fundering en betonwerk
Het gebouw moest ook gesloopt worden, dit is gedaan door Groenewoud uit Nieuw Vennep
Er is 800 kuub grond opgebracht door Fronik Infra BV
Piet Zaal heeft gezorgd voor alle elektra

28 heipalen met slangen voor verwarming met een warmtepomp. Dit is geregeld met Fa N. de Niet uit Aalsmeer, er ligt 2000 meter slang voor de vloerverwarming
Bulll Woonbeton uit Scherpenzeel
Aart Stieva voor de 11 camera’s die geplaatst zijn
Arie v/d Schilden rvs maatwerk in de toiletten
CMS Koeling Uithoorn
Duke Design Wilnis voor de tegels bij de bar
Paraat brandveiligheid
Het hekwerk is versneld geleverd door Lesta Hazerswoude
Fa Kokosystems voor de bruine geluidswand. Ook eerder dan gepland geleverd
Millenaar en van Schaik voor de behulpzaamheid bij het hijsen van hun kant
Ed peetoom heeft al het grondwerk gedaan
De Vries schilderwerken die alle deuren afgelakt hebben
De planten zijn gratis ter beschikking gesteld door Jacob van Zijverden van de Garden of Amsterdam.
Potten van Den Daas gevuld door ORA met planten van de Historische tuin Aalsmeer


En alle vrijwilligers die meegeholpen hebben bij het bouwen, inrichten, schilderen en schoonmaken iedereen hartelijk bedankt!