Buurtvereniging Het Dijkhuis

Aalsmeerderbrug - Oude Meer

Nieuwsbrieven archief


Nieuwsbrief 21 januari 2024 - De activiteiten in februari en maart 2024


We zijn het nieuwe jaar goed begonnen met een gezellige Nieuwjaarsborrel in ons mooie Dijkhuis. En er staan weer veel leuke en lekkere activiteiten in de planning voor de komende maanden.
We nodigen iedereen daarom graag uit dit voorjaar!

Meer lezen in de Nieuwsbrief >>
Nieuwsbrief 4 december 2023 - Dijkberichten december 2023

Wijnproeverij


Hierbij een update van de activiteiten van de afgelopen en komende maand. Tijdens de gezellige wijnproeverij van 17 november jl. waren we blij om te zien hoeveel buurtbewoners er waren. We nodigen u daarom ook graag weer uit voor de komende activiteiten. Dus meld u aan en we zien elkaar snel! 

Meer lezen >>

Deze nieuwsbrief is ook in alle brievenbussen van de bewoners van de Aalsmeerderdijk en Molenweg in Aalsmeerderbrug en Oude Meer versprei

Nieuwsbrief 23 juli 2023 - Activiteitenkalender

Het was gezellig druk tijdens de buurt barbecue op 2 juli jl. en ook de motor toertocht was een succes! Voor herhaling vatbaar, maar daarover later meer. We versturen deze nieuwsbrief via e-mail, daarmee kunnen we u snel bereiken en op de hoogte houden van alle activiteiten. We hebben inmiddels al meer dan 250 adressen in onze mailinglijst staan. Toch bereiken we nog niet iedereen, dus kent u een buurtbewoner die onze nieuwsbrieven niet ontvangt? Geef dan eenvoudig via de website het e-mail adres door, zodat zij ook op de hoogte zijn. Er is ook weer een geprinte nieuwsbrief verspreid.

Meer lezen >>


Nieuwsbrief 1 juli 2023 - Herinnering uitnodiging Buurtbarbecue en meer

Aanstaande zondag staat er een barbecue op de agenda voor alle buurtbewoners! We hebben inmiddels al meer dan 50 aanmeldingen, dus het belooft gezellig druk te worden. Vanaf 17:00 bent u van harte welkom om mee te komen eten. 

Voorafgaand aan de barbecue is er een motor toertocht voor de liefhebbers. Er is koffie vanaf 10:00. Om 10:30 vertrek richting Schagen door het prachtige  Noord-Hollandse landschap, voor een mooie rit van ongeveer 140-150km.   Onderweg is een lunch besproken. 

Lees verder in de nieuwsbrief >> 

Nieuwsbrief 5 juni 2023 - Uitnodiging Buurtbarbecue 

Met deze zomerse temperaturen hebben we het idee opgevat om weer eens een buurt barbecue te organiseren. Op zondagmiddag 2 juli vanaf 17:00 nodigen we u van harte uit om mee te komen eten. 

Er worden allerlei lekkere hapjes en drankjes ingeslagen om er een gezellige dag van te maken. De eigen bijdrage is € 12,50 per persoon. Er is gratis koffie en thee, drank is voor eigen rekening. 

Lees verder in de nieuwsbrief >>Nieuwsbrief 10 mei 2023 - Let the music play!

Op donderdag 11 mei - morgenavond al! - staat er een jamsessie op het programma. We nodigen u graag uit voor een gezellige avond vol muziek! Alle instrumenten zijn welkom. Een drumstel en een geluidsinstallatie met mengpaneel zijn aanwezig.


Kunt u zingen? Kunt u gitaar of keyboard spelen? Laat ons genieten van uw talent en kom naar Het Dijkhuis tussen 20:00 en 23:00. Iedereen is welkom om te komen luisteren en gezellig een drankje te doen.
We hopen u graag te zien!

Lees verder in de nieuwsbrief >>

Nieuwsbrief 20 april 2023 - Morgenavond Ledenvergadering, bent u erbij?

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ALV op donderdag 20 april. Er is een bestuurswisseling en er zal uitleg over de nieuwe juridische structuur gegeven worden. 

Het jaarverslag wordt besproken met daarin de financiële afronding van de bouw en het afgelopen jaar. Dus wilt u meer weten over het reilen en zeilen van uw buurtvereniging, kom dan vooral naar de Ledenvergadering!

Lees verder in de nieuwsbrief >>

Nieuwsbrief week 11 - 12 maart 2023 - De activiteiten in maart en april

Buurthap_6
Buurthap_6

Vorige week donderdag, 7 maart organiseerden we een gezellig etentje voor de buurt. De zgn. "blauwe hap", nasi met saté, stond op het menu. Met ongeveer 40 personen was het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Meer informatie is te lezen in de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief week 9 - 26 februari 2023 - De komende activiteiten 

IMG_5790
IMG_5790

Na de fantastische opening van 17 februari stonden we zelfs op de voorpagina van HCNieuws, hoe leuk om te zien! We gaan nu snel van start met allerlei activiteiten in ons mooie Dijkhuis. Lees er meer over >>

Nieuwsbrief week 7 - 18 februari 2023 - Opening van Het Dijkhuis

Het Dijkhuis

Wat hadden we een topdag gisteren bij Het Dijkhuis! Op het moment dat we naar buiten gingen, begon de zon te schijnen. Maar niet alles zat mee... Lees er hier meer over!

Nieuwsbrief week 1 - 1 januari 2023 -Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel
Nieuwjaarsborrel

Namens het bestuur wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2023! We nodigen je graag uit om het nieuwe jaar in te luiden tijdens de Nieuwjaarsborrel in Het Dijkhuis. Lees verder >>

Nieuwsbrief oktober 2022 - De bouw en aankondiging activiteiten

Kijkdag
Kijkdag

De nieuwsbrief met daarin de stand van zaken bij de bouw en de activiteiten die we ondanks dat het nog niet af is toch gepland hebben! Lees verder >>

Nieuwsbrief juni 2022 - Bouwinformatie

Impressie Dijkhuis_1 - Photo
Impressie Dijkhuis_1 - Photo

Met daarin informatie over de bouw van het nieuwe Dijkhuis, de speeltuin en de bomen. Een aankondiging van de Algemene Ledenvergadering op 20 juni om 20:00u en de beschikbare functies secretaris en communicatie. Er wordt gekeken naar het plaatsen van een 5e AED aan het einde van de Schipholdijk.

De nieuwsbrief lees je hier

21 maart 2019

Presentatie SLS fonds klik hier

Maart 2018

Heropening Het Dijkhuis door oud-paralympisch kampioene en buurtgenoote Gerda Stokkel - Lampers.

Op 18 maart 2018 opende Gerda ons vernieuwde Dijkhuis. Na twee jaar hard werken door onze vrijwilligers, waarbij eerst de binnenkant en daarna de buitenkant onder handen werd genomen, ging ze er, tot hilariteit van de aanwezigen, "met gestrekt been in". Alle hulde aan de klussers die samen zo'n fantastisch resultaat hebben neergezet! 

November 2016

De fruitbomen zijn geplant! Dankzij Lionsclub Haarlemmermeer XXY en Aardewerkfabriek De Daas staan er acht fruitbomen. Met hulp van buurtbewoners en enkele kinderen is er zaterdag 26 november hard gewerkt om alles op tijd te planten.  In de toekomst hopen we met de kinderen uit de buurt van de oogst heerlijke jam te maken! In het voorjaar gaan we verder aan de slag met de metamorfose van Het Dijkhuis, DE TUIN!
Op de fotopagina staat ook een boekje, gemaakt door LionsXXY lid Harry Winnubst. Hierin kunt u precies zien welke fruitbomen er in onze tuin staan en wat voor kenmerken ze hebben, leuk! 

Herfst 2016

Bijeenkomst over kansen wonen langs de Ringvaart

Verslag bijeenkomst herfst 2016
Totaal verslag Aalsmeerderbrug-Oude MeerDEF.pdf (1.04MB)
Verslag bijeenkomst herfst 2016
Totaal verslag Aalsmeerderbrug-Oude MeerDEF.pdf (1.04MB)
Presentatie bezoek Burgemeester 2014 

klik hier