Buurtvereniging Het Dijkhuis

Aalsmeerderbrug - Oude Meer

NLDoet op zaterdag 16 maart 2024 

 

Op zaterdag 16 maart willen we met vrijwilligers een nuttige snoei en schoonmaak actie doen! De bedoeling is om in Aalsmeerderbrug en Oude Meer de waterkant en omliggend terrein van zwerfvuil te ontdoen. Een andere groep zal de buitenruimte rondom het Dijkhuis opruimen, struiken snoeien en de speeltuin schoonmaken en opknappen. Ondertussen leren de buurtbewoners elkaar kennen doordat we met elkaar wandelen door de buurt en alles opruimen wat er niet hoort. 

Via de website van NLDoet kunt u zich aanmelden, wij zoeken minimaal 15 vrijwilligers!

Na afloop wordt er met z'n allen erwtensoep met een lekker broodje gegeten en nagepraat. We nodigen vooral nieuwe vrijwilligers uit om deel te nemen en iets voor de buurt te betekenen. Dus meld je meteen aan en doe mee met deze landelijke actie! 

We verzamelen om 09:30 en het duurt tot uiterlijk 13:00.

Verslag van de NLDoet Snoei en opruimdag in Het Dijkhuis op zaterdag 16 maart. 

Vanaf half 10 verzamelden zich 20 vrijwilligers in Het Dijkhuis in Oude Meer om de boel eens flink op te ruimen en schoon te maken. Er is een klussenlijst opgesteld en voor iedereen was wel iets te doen. Enthousiaste vrijwilligers waren al begonnen met het snoeien van de bomen in de tuin voordat de koffie bruin was! Met een clubje werd de hele tuin onder handen genomen, struiken en bomen gesnoeid en alles in zakken en op de aanhanger gedaan om af te voeren. Ook de speeltuin werd vakkundig van alle onkruid ontdaan en het nieuwe kunstgras werd gelegd. Wat is het netjes geworden in de speeltuin in Oude Meer. De kleinste gasten zullen zich daar weer heerlijk kunnen vermaken met de nieuwe grasmat en leuke speeltoestellen.
Ook de waterkant werd niet vergeten, meerdere zakken met zwerfvuil zijn door de dames gevuld. Na afloop was er voor iedereen een heerlijke kom soep en een lekker broodje om de dag mee af te sluiten. Hartelijk bedankt voor de deelname en met dank ook aan het Oranje Fonds en NLDoet om dit voor elkaar te krijgen.