Buurtvereniging Het Dijkhuis

 

Welkom op onze website

Buurtvereniging Het Dijkhuis is er voor alle inwoners van Oude Meer en Aalsmeerderbrug.

De Buurtvereniging is in de jaren 60 ontstaan en heette toen Speeltuinvereniging de Lente. In de jaren 90 veranderde de naam in Buurtvereniging Het Dijkhuis. 

De buurtvereniging organiseert allerlei activiteiten in en rond ons buurthuis. Zo organiseren we een groot Sinterklaasfeest voor de kleintjes, en organiseren we nog meer activiteiten voor jong en oud in onze buurt. Ook is Het Dijkhuis te huur voor feesten en partijen. Tevens is er een commissie leefomgeving die zich inzet voor de leefbaarheid in onze buurt. 

 

Nieuws uit de buurt

Er is een veel gebeurd langs de dijk! Nieuwe bewoners, baby’s die geboren zijn en helaas ook enkele buurtgenoten die ons ontvallen zijn, waaronder onze oud-voorzitter Cees Tibboel. We mochten de CEO van Schiphol Dick Benschop en wethouder Jurgen Nobel op de koffie ontvangen om samen van gedachten te wisselen over Schiphol, en in dat kader gingen we ook in gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen en onze burgemeester Schuurmans. En onlangs schoof onze wethouder Marjolein Steffens nog aan bij de workshop kerststukken maken. Volgend jaar Koningin Maxima op bezoekJ ?

De “omgevingsvisie Ringdijk” begint voor onze buurt nu ook echt vorm te krijgen. Na verschillende informatieavonden zijn we nu in een vergevorderd stadium om, met behulp van het SLS-fonds, te kijken naar nieuwbouw van ons Buurthuis. Daarnaast wordt er hard gewerkt om onze leefomgeving nog verder te verbeteren en verfraaien. Zo zijn er bij de keerlus al laadpalen voor e-bikes geplaatst. Uiteraard houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Klik hier voor de presentatie die werd gegeven door Alexander Smal van het SLS-fonds.

En ander nieuwtje vers van de pers: we zijn goedgekeurd als officiële trouwlocatie van de Gemeente Haarlemmermeer en in het voorjaar vindt de eerste huwelijksvoltrekking plaats in ons Dijkhuis! Inmiddels hebben de eerste activiteiten van het seizoen alweer plaatsgevonden. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hiernaast staat de link naar de laatste nieuwsbrief van de SBOH, de belangenvereniging van opstalhouders. Op hun website staat ook een brief die voor u van belang kan zijn, klikt u hier voor deze brief. Ook kunt u zich aanmelden bij de SBOH . Klikt u dan hier. Doen hoor! Ze doen ongelooflijk goed werk en hebben onze steun hard nodig! 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Problemen met onze kalender/agenda op de website

Helaas  'praten' Google en Apple niet goed meer met elkaar na een Apple update: als je op de website in de agenda kijkt vanaf een IPhone, IPad of een MacBook, zie je alleen een oudere update van de agenda op de pagina verhuur. Hierdoor lijkt het of sommige dagen nog beschikbaar zijn voor verhuur, terwijl ze wel al geboekt zijn. Helaas is hier door Apple en Google nog geen oplossing voor gevonden. Met een niet-Apple apparaat zie je wel de juiste, actuele kalender. Je kunt dus bijvoorbeeld met een Samsung, Sony of bijvoorbeeld Acer wel de juiste agenda zien. Of stuur een mailtje naar info@hetdijkhuis.net  . Excuses voor het ongemak!

 

 


Hulp gevraagd
Het bestuur van Het Dijkhuis heeft er erg veel plezier in om alle activiteiten voor onze buurt te realiseren. Maar….. het is soms wel wat veel! Inmiddels hebben we al hulp van een vast team klussers en ook op het creatieve vlak en voor bijvoorbeeld de aankleding van Het Dijkhuis kunnen we rekenen op een klein vast team. Lijkt het u leuk om af en toe mee te helpen, bijvoorbeeld om af en toe een bardienst te draaien, het Sinterklaasfeest te organiseren etc.? Het kost
u misschien een paar uurtjes en u helpt ons er enorm mee! Schiet eens een van de bestuursleden aan en zij informeren u graag! Ook voor onze commissie leefomgeving zijn wij op zoek naar mensen die in deze commissie willen plaatsnemen. Lijkt het je leuk om na te denken hoe we onze buurt nog leuker kunnen maken? Meld je dan aan! 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Privacy
Buurtvereniging Het Dijkhuis bewaart en gebruikt de door u verstrekte gegevens(naam, adres, e-mailadres en eventueel telefoonnummer) uitsluitend om u, voornamelijk middels een nieuwsbrief die via een E-mail wordt verzonden, te berichten over haar activiteiten. Wij zullen uw gegevens nimmer aan derden verstrekken. Het is te allen tijde mogelijk om u uit te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 
  • bloemen
    bloemen

Bloemetje van de maand

Kent u iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten!


 

  • contributie
    contributie

Contributie

Hebt u de contributie al betaald? Voor slechts €7,50 per gezin bent u lid en steunt u onze buurtvereniging. 

  • vlag middel

 Verhuur

Het Dijkhuis is ook te huur: voor uw leukste feest, babyshower, kraamfeest of kinderpartijtje maar ook voor uw zakelijke bijeenkomsten. Klik hier voor de mogelijkheden.