Buurtvereniging Het Dijkhuis

 

Activiteiten

Wanneer bij de activiteit staat dat u zich moet opgeven, kunt u dat doen via info@hetdijkhuis.net of een briefje in de bus van Het Dijkhuis of op Aalsmeerderdijk nr.267. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fruitbomen oogstfeest

De appels en peren hangen bij ons al aan de bomen! Om de eerste oogst te vieren gaan we met de kinderen op zondag 23 september vanaf 13.30, onder leiding van opperkok Cees-Jan samen appel/perentaart maken en bakken. Iedereen, ook ouders, welkom en meedoen is gratis. Wel graag even aanmelden! 

Jam session!

Woensdag 26 september is iedereen met een instrument (of met een leuke stem) welkom om samen een lekker potje te jammen. Vanaf 19.30 gezellig samen muziek maken. Kijkers natuurlijk ook welkom want de bar is open!

Puzzelrit met aansluitend barbecue

Op zondag 30 september heeft Cees Tiboel een leuke puzzelrit door de Haarlemmermeer uitgezet. Vanaf 14.00 uur vertrek uit Het Dijkhuis. U kunt de rit met de auto of motor doen, waarbij snelheid geen rol speelt. Er zijn natuurlijk weer leuke prijzen te verdienen. Daarna kunt u in Het Dijkhuis gezellig napraten en als u dat wilt, deelnemen aan de gezamenlijke barbecue. Deelname aan de puzzelrit is gratis, de aansluitende barbecue kost €12,50 per persoon. Graag voor beide opgeven vóór 26 september.


Proefles geleide meditatie

Op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur is er een tweede proefles geleide meditatie die door onze buurtgenote Wilma Kuijper gratis wordt aangeboden.

Wat is “geleide mediatie?” 

Het is bewezen dat meditatie je focus, helderheid en kalmte bevordert. Goed tegen stress en onze bloeddruk. Geleide meditatie is een eenvoudige manier om te beginnen met mediteren. Wilma begeleidt je met haar stem, in een verhaal naar het betreffende thema. Zelf meenemen: een lekker kussen en een handdoek om op te liggen (matjes zijn aanwezig). Aanvang 20.00 uur. Minimaal aantal deelnemers 6, maximaal aantal deelnemers 12 personen, dus geef u snel op, maar uiterlijk vóór 2 oktober. 

Crea-workshop

Op woensdag 10 oktober, vanaf 19.30 worden we creatief in Het Dijkhuis!
Nadere informatie volgt, maar schrijf de datum alvast in de agenda! Ook hiervoor graag aanmelden.

Likeur- en stookavond

Altijd al willen weten hoe alcohol nu eigenlijk wordt gestookt en hoe je likeur of een lekkere limoncello maakt? Op zaterdag 20 oktober, vanaf 19.30 krijg je een kleine lezing over hoe je nu eigenlijk alcohol stookt. Daarna gaan we zelf aan de slag (met eigen meegebrachte alcohol) om een lekker likeurtje of een heerlijke limoncello te maken. Deelname is gratis, maar je moet voor de likeur/limoncello    zelf een fles (flessen) alcohol meenemen. Liefst 96% (wordt in bijvoorbeeld Italië nog gewoon in de supermarkt verkocht), maar een fles vodka is ook prima. Wij verzorgen de overige ingrediënten. De recepten krijg je ook gratis mee naar huis. Graag even aanmelden! 

Wijnproefavond

Op vrijdag 9 november vanaf 20.00 uur kan er weer wijn (met bijbehorende hapjes) geproefd worden tijdens onze jaarlijkse wijnproeverij. Details volgen nog, maar u kunt zich natuurlijk alvast opgeven. Inloop vanaf 19.30 uur.


Workshop geleide meditatie en intuïtief schilderen

Op zondag 11 november (13.00-17.00 uur) geeft Wilma Kuijper, in navolging van de proeflessen geleide meditatie, een workshop. Na de meditatie met als thema “je eigen innerlijke krachtplaats ontdekken”, volgt uitleg over meditatief schilderen gaat iedereen aan de slag met het thema. Schildermateriaal en matjes zijn aanwezig. Zelf kussen en handdoek meenemen. Kosten 15.00 per persoon.
Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal aantal deelnemers 12 personen, dus geef u snel op vóór 4 november.

Expositie weekend

Kunst in Het Dijkhuis! Het weekend van 24 en 25 november wordt er in het Dijkhuis tussen 13.00-17.30 geexposeerd. Komt u ook kijken naar wat onze plaatselijke kunstenaars voor moois maken? U bent van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van al het moois. Zelf meedoen en uw kunst exposeren? Stuur een berichtje naar info@hetdijkhuis.net en organisator Daan neemt contact met u op.

Sinterklaasfeest

Op 28 november, tussen 15.00-17.00 uur heten we Sinterklaas en zijn Pieten van harte welkom in Het Dijkhuis. Geef uw kind op vóór 1 november. Graag leeftijd, wensen en interessante info voor de Sint opgeven. WELKE MOEDERS WILLEN ONS HELPEN MET DE ORGANISATIE VAN DIT FEEST??????

Kerststukken maken

Ook dit jaar is Marjan Postma weer van de partij om samen met haar secondanten te zorgen dat we met een prachtig kerststuk naar huis gaan. Altijd super gezellig om onder het genot van een hapje en drankje samen een mooi kerststuk te maken. Omdat het ieder jaar storm loopt zijn er nu twee avonden gepland: 12 en 13 december vanaf 19.30 uur. U kunt zich opgeven (snel doen, want vol = vol!) maar we hebben wel regels moeten instellen om teleurstelling te voorkomen: als lid en buurtbewoner heeft u voorrang, waarbij u dan niet meer dan één introducé(e) mag meenemen. Het klinkt misschien niet sympathiek, maar de ervaring leert dat deze avonden heel snel vol zijn! Kosten, afhankelijk van het stuk, tussen de 25 en €30, inclusief een hapje en een drankje. ALLEEN OP 13 DECEMBER ZIJN ER NOG ENKELE PLEKKEN!!

Kerstbingo

Op zondag 23 december kunt u vanaf 14.00 uur weer meedoen aan onze jaarlijkse kerstbingo, natuurlijk MET verhalenbingo! Gaat u dit jaar met de hoofdprijs naar huis?

Nieuwjaarsborrel

Natuurlijk is er ook dit jaar gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Op zondag 6 januari bent u van harte uitgenodigd voor onze nieuwjaarsborrel. Dan bespreken we meteen ieders goede voornemens…Misscchien gaan we wel een sport/afvalclubje beginnen in Het Dijkhuis om meteen goed te beginnen? 

 

 

  


 


TOT ZIENS IN HET DIJKHUIS!